2013 ford fiesta se hatchback

#1
There is a strange noise like a whistling like a kettle. While begins to start the engine. Need help

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 
#2
What should be the problem?

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 
#3
There is a strange noise like a whistling like a kettle. While begins to start the engine. Need help

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
Have you checked your engine belt?
 
#4
Have you checked your engine belt?
No i havent checked it yet. I will check it later before i go to work. Usually in summer time there is no noise like that but since it was winter time here its started to make noise specially on a lower temperature here.

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 

MKVIIST

Administrator
#5
Does the noise happen every time you start or does it happen once during the mornings?
 
#6
Does the noise happen every time you start or does it happen once during the mornings?
It happens every morning when the temperature is getting cold. I check earlier this afternoon and there is no noise in my engine

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 

MKVIIST

Administrator
#7
It happens every morning when the temperature is getting cold. I check earlier this afternoon and there is no noise in my engine

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
Sounds like it's probably the serpentine belt or the tension pulley. How many miles?
 
#8
Sounds like it's probably the serpentine belt or the tension pulley. How many miles?
56,000 . The noise was coming from the right side of the engine.

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 
#9
56,000 . The noise was coming from the right side of the engine.

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
Coming from the right side of the engine where you are in the drivers seat.

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 

MKVIIST

Administrator
#10
Coming from the right side of the engine where you are in the drivers seat.

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
That's the side of the belt.

[video=youtube;YbGKelM2KwY]https://www.youtube.com/watch?v=YbGKelM2KwY[/video]
 
#11
That's the side of the belt.

[video=youtube;YbGKelM2KwY]https://www.youtube.com/watch?v=YbGKelM2KwY[/video]
What is the cause of that whistling noise in the side of the belt? Although its 1 yr old the belt when i replaced them

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 

MKVIIST

Administrator
#12
What is the cause of that whistling noise in the side of the belt? Although its 1 yr old the belt when i replaced them

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
That's the only thing I can think of since you said it only happens once in the morning.
 
#13
I will try to go to the mechanic and diagnosed the engine. When i start my car this afternoon there is no noise in the engine.

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 
#15
It could just be a loose belt.
We will see . And also i've notice when i'm driving 50 miles/hr there is a whining sound . I have no idea what is that whining noise coming while driving.

Sent from my SM-G955W using Tapatalk
 


Top